A megmaradt, szikkadt kalácsot felszeleteljük és egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. 190 Celsius-fokon aranybarnára pirítjuk.
Amíg a kalácsszeletek pirulnak, összeállítjuk a házi tortilla tésztáját. A lisztet elkeverjük a sóval, hozzáöntjük az olívaolajat és a langyos vizet, kemény tésztát dagasztunk. Folpakkal lefedve pihentetjük.
A tejfölt a majonézzel, a mustárral és a mézzel elkeverjük.
A megpirult kalácsszeleteket egy késes aprítóban morzsásítjuk, ízlés szerint hagyhatunk benne nagyobb darabokat.
A csirkemellfilét falatnyi kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe, felvert tojásba, végül a kalácsmorzsába forgatva bepanírozzuk. Forró olajban készre sütjük.
A tortillatésztát hat egyenlő részre osztjuk, pici gombócokat formázunk, melyeket letakarva 10 percig pihentetünk. Az idő letelte után lisztezett felületen nagyon vékonyra nyújtjuk a gombócokat. Igyekszünk tartani a kör formát. A kinyújtott tortillalapokat száraz, felhevített serpenyőben gyorsan lepirítjuk. A kisült lapokat egy tányéron egymásra szedjük, konyharuhával letakarjuk, hogy visszapuhuljanak.
A csirkés tortillawraphez egy lapot megkenünk a mézes-mustáros szósszal, ráteszünk egy keveset a salátakeverékből, erre helyezzük a kalácsbundás csirkemellfalatokat, csorgatunk rá egy kevés szószt, majd megszórjuk reszelt sajttal, és feltekerjük. Igény szerint egy száraz serpenyőben rápiríthatunk, de hidegen is tálalhatjuk.
Nézd meg videón is, hogyan készülnek a kalácsbundás rántott csirkemellfalatok házi tortillában!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.