Egy nagy tálat veszünk elő, melybe először a majonézt, a mustárt, majd az ecetet öntjük bele. Beleszórjuk a fűszereket (só, bors, cayenne) is. Egy habverő segítségével krémesre keverjük. Az öntethez adjuk a cukort, a zellert, a nagyon apróra vágott (akár gyalulni is lehet) répát, az újhagymát, a paprikákat és egy keverőkanál segítségével alaposan összeforgatjuk. Ezt követően az szószt berakjuk a hűtőbe.
A tésztát megfőzzük. Leszűrjük, többször megrázogatva, addig tároljuk a szűrűben, amíg teljesen le nem csepeg. Megvárjuk, amíg a saláta szobahőmérsékletű lesz, csak ezt követően adjuk hozzá a mártást. Ha ugyanis a tészta túlságosan meleg, akkor a salátánkon a mártás folyóssá válik.
Az ételt letakarjuk fóliával, és legalább négy órára a hűtőbe rakjuk. Tálalás előtt még átkeverjük a makarónit, ha szükséges egy kanál majonézt adunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.