Az áfonyás-narancsos fatörzs elkészítéséhez a sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy gáztepsi aljába sütőpapírt fektetünk.
A tojást fehéredésig habosítjuk a cukorral, majd óvatosan hozzáforgatjuk a lisztet és a lereszelt narancshéjat. A masszát a tepsibe simítjuk és 180 fokon kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
Ha a piskóta megsült, egy nedves konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt, és a konyharuhával együtt feltekerjük.
A krémhez az áfonyát apróra vágjuk, a habtejszínt habbá verjük.
Összedolgozzuk a mascarponét, a porcukrot, a narancs kifacsart levének felét és a lereszelt héját, majd az egészet simára keverjük. Azután hozzáforgatjuk a felvert tejszínhabot és a zselatinfixet.
A piskótát kitekerjük, majd megkenjük a krém felével, megszórjuk áfonyával és visszatekerjük.
A krém másik felével bevonjuk a tekercset, a tekercsből ferdén levágunk egy darabot és a másik rész oldalához illesztjük. A krémbe villával hullámokat húzunk, majd aszalt áfonyával és színes cukorkával díszítjük. A süteményt 2-3 órán át hűtőben dermesztjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.