A tejet meglangyosítjuk, azután belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, majd hagyjuk felfutni. Ezután egy tálba szitáljuk a lisztet, és megolvasztjuk a vajat. Az élesztős tejet a lisztre öntjük, aztán meghintjük 1 csipet sóval. Összegyúrjuk, közben kis adagokban hozzáadjuk az olvasztott vajat is. A simára gyúrt tésztát meleg helyen, letakarva legalább 30 percig kelesztjük.
A töltelékhez alaposan összekeverjük az áttört túrót, a megmosott citrom lereszelt héját, a kétféle cukrot és a tojásokat.
A lisztezett felületen kinyújtott tésztát felvágjuk 12 db. 10 × 10 cm-es négyzetre. Mindegyiknek a közepére 1 ek tölteléket teszünk. Elosztjuk rajtuk az áfonyát, majd a sarkokat összenyomva batyukat formázunk belőle. Ha ezzel elkészültünk, megkenjük őket a villával simára kevert tojássárgájával. A batyukat további 15 percig kelesztjük a tepsiben, azután 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük 30 perc alatt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.