A megolvasztott margarint a tojással és a cukorral csomómentesen keverjük, majd hozzáadjuk a liszteket és a sütőport, végül a vaníliarúd kikapart belsejét. Jól összegyúrjuk, míg kemény, formázható masszát nem kapunk.
A tésztát kb. 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, majd egy kisebb pohár vagy pogácsaszaggató segítségével kekszeket szaggatunk belőle, és ízlés szerint dekoráljuk.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 5 perc alatt készre sütjük őket. Ha kihűlt, zárható dobozba tesszük, mert napok múlva még puhább lesz.
Ízlés szerint dekorálhatjuk, különböző mintákat nyomhatunk bele. Én az Albert feliratot fogpiszkáló segítségével írtam ki, de akár a reszelőt is rányomhatjuk a sütinkre, ettől pöttyösek lesznek.
A recept a program 3. szakaszában fogyasztható.
Fontos, hogy a megadott mennyiségeket betartsátok, mert csak így lesz megfelelő állagú a keksz. Illetve ha másfajta lisztet használtok, nem tudom garantálni, hogy nektek is olyan puha lesz egy hét múlva is, mint nekem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.