Az almás béles elkészítéséhez a lisztet elkeverjük a sütőporral, belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a cukrokat, a tojást és annyi tejfölt, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Ezután a tésztát a hűtőbe tesszük fél órára.
Az almákat megpucoljuk, a magházát kivágjuk és mindegyiket négybe, majd a negyedeket kettőbe vágjuk, és meglocsoljuk egy kevés citromlével. Ezután egy lábosba tesszük, hozzáadjuk a megmosott és kicsit áztatott mazsolát, a cukort és a fahéjat, és együtt megpároljuk. Nem kell nagyon puhára párolni, mert a sütőben még puhulni fog.
Egy 20X30-as tepsit vastagon kivajazzunk, a tésztát úgy osztjuk el, hogy 2/3-ad, 1/3-ad legyen az arány. A nagyobb tésztát kinyújtjuk, a tepsitől nagyobb méretűre és úgy tesszük a tepsibe, hogy kibéleljük vele az oldalát is. A tésztát megszórjuk darált kekszmorzsával, majd ráhalmozzuk a mazsolás párolt almát. A tetejére tepsi nagyságúra nyújtjuk a tésztát, és befedjük. A széleinél kézzel összenyomkodjuk a tésztát, majd villával megszurkáljuk, hogy a gőz el tudjon távozni sülés közben.
Közepes hőmérsékleten, 180 fokon kb. 25-30 perc alatt megsütjük. Amikor kihűlt, kockákra vágjuk, és megszórjuk vaníliás porcukorral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.