Az almát durvára reszeljük és megszórjuk fahéjjal. Egy tálban összekeverjük a grízt, a sót, a cukrot, az olvasztott vajat, a tojásokat és a tejet, majd a masszához keverjük a fahéjas almát is. 10-15 percig állni hagyjuk, majd kifacsarjuk a levét, majd hozzáadjuk a lisztet
Vizet forralunk, majd nedves kézzel gombócokat formálunk a masszából.
Ha feljönnek a víz tetejére, még két percig főzzük, majd kiszedjük őket, és pirított zsemlemorzsába forgatjuk.
Megjegyzés
Fogyasztható lekvárral, de a cukros tejfölt is isteni hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.