A megmosott citrom héját finomra reszeljük. A bögrébe morzsolt élesztőt elkeverjük 1 tk cukorral, hozzáadjuk a meglangyosított tejet, és letakarva, meleg helyen felfuttatjuk. A lisztet, a maradék cukrot, a likőrt, a vajat és a tojást nagy tálban elvegyítjük egy csipet sóval és 1 tk citromhéjjal. Hozzáadjuk az élesztős folyadékot, simára dagasztjuk kb. 5 perc alatt, majd letakarva, meleg helyen kelesztjük kb. 45 percig.
Az enyhén lisztezett felületen alaposan átgyúrt tésztát hengerré sodorjuk, 4-5 darabra osztjuk, és gombócokká formázzuk. Egy 20-24 cm-es párolóbetétet vagy szitát leterítünk kilyuggatott sütőpapírral, és elhelyezzük rajta a gombócokat úgy, hogy ne érjenek egymáshoz. Ezután letakarva tovább kelesztjük 10 percig.
A mézes vajhoz a felhasított vaníliarúd belsejét kikaparjuk. A serpenyőben felolvasztott vajat összekeverjük a vaníliavelővel, a mézzel, a cukorral és a fahéjjal. A keverékkel megkent gombócokat a párolóbetétben forrásban levő víz fölé helyezzük, és lefedve, gőz fölött főzzük kb. 35 percig.
A gombócokat elrendezzük egy tálon, megszórjuk a porcukorral, és melegen tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.