A meggyes gombóc elkészítéséhez a krumplit sós vízben megfőzzük héjastul, majd megpucoljuk, és egy tálban áttörjük. Hozzászitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a búzadarát, a sót, az olajat és a tojást.
Alaposan összedolgozzuk, majd lisztezett asztalra borítjuk, és 7-8 mm vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk. Négyzetekre vágjuk, és mindegyik közepére 5-6 szem kimagozott meggyet teszünk. Mindegyiket megszórjuk cukorral és fahéjjal, majd gombóccá gyúrjuk.
A gombócokat forró, sós vízben kifőzzük. Megvárjuk, amíg feljönnek a víz tetejére, és szűrőlapáttal kiemeljük mindet. Ezután olajon világosra pirított zsemlemorzsába forgatjuk, és fahéjas porcukorral tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.