A szikkadt zsemléket áztassuk be annyi tejbe, amennyit felszív. Amint jól megszívta magát nyomkodjuk ki. Ezután keverjük össze a gombóc hozzávalóit.
Vajazzunk ki egy jénait. Gyúrjunk tetszés szerinti méretű gombócokat, és fektessük le a tálba. Keverjük ki az öntetet, és öntsük nyakon a gombócokat.
Süssük 200 fokon kb. 30 percig. Ha előbb elkezd lepirulni, vegyük ki.
Amíg sül a gombóc, addig pirítsuk meg vajon a zsemlemorzsát, és adjunk hozzá pár evőkanál cukrot is. Ettől finomabb lesz a morzsa. Főleg ha kicsit karamellizálódik. Ezt borítsuk rá a sütőből kivett gombócokra.
Tejföllel és porcukorral tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.