A tésztához egy tálba szitáljuk a lisztet, majd összemorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a mandulát és a cukrot. Egy másik tálban habosra keverjük a tojást a mandulaaromával, a citromhéjjal és 1 ek citromlével. Összeöntjük a két tál tartalmát, és összedolgozzuk.
Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk a tészta 2/3-át, majd a kivajazott tepsibe nyomkodjuk. Ügyeljünk rá, hogy mindenhol egyenlő vastagságú legyen! Végül villával megszurkáljuk.
A töltelékhez vékonyan felszeleteljük a kimagozott almákat, elrendezzük a tésztán, majd meghintjük a fahéjjal. A megmaradt tésztát kisebb darabokra tépkedjük, és az almarétegre nyomkodjuk. A 180 fokra előmelegített sütő középső részén 30-35 percig sütjük. Akkor jó, ha már szép aranyszínű.
A lekvárt összekeverjük 1 ek vízzel, és megmelegítjük. Kivesszük a süteményt a sütőből, és meglocsoljuk a lekváros keverékkel. A tepsiben hagyjuk hűlni 20 percig, majd sütőrácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni. Felszeletelve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.