A tojásokat összekeverjük a liszttel, a tejföllel, a reszelt sajtokkal, az aprított petrezselyemmel, az összezúzott fokhagymával, ízesítjük sóval, borssal, majd hozzáforgatjuk az apróbb kockákra vágott húst, az áfonyát és a feldarabolt aszalt szilvát.
Egy kisebb kuglófformát kibélelünk baconnel úgy, hogy túllógjanak a forma szélétől, majd belekanalazzuk a tölteléket és befedjük a túllógó szalonnavégekkel.
180 °C - ra melegített sütőbe tesszük és légkeveréssel kb 40 percig sütjük. Azután kivesszük a sütőből, hagyjuk kb 20 percig hűlni, majd a kuglófot átfordítjuk egy tepsire és visszatesszük a sütőbe annyi időre, amíg szép ropogósra sül a szalonna.
Az almákat négybe vágjuk és eltávolítjuk a magházat. Egy serpenyőbe vajat hevítünk, beletesszük az almagerezdeket és mindkét oldalukat pár percig pároljuk, végül megszórjuk rózsaborssal.
A kuglófot egy nagyobb tányérra borítjuk, köréje tesszük az aszalt gyümölcsöket és a párolt almát. Párolt rizzsel kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.