A megmosott puha avokádót félbevágjuk, és kikanalazzuk a belsejét. Villával összetördeljük (ezért fontos, hogy a gyümölcs puha legyen), hozzáadjuk a citromlevet, a tejfölt, a reszelt vagy zúzott fokhagymát, majd ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, és jól összekeverjük.
A megmosott paradicsomot apróra vágjuk, és finoman belekeverjük a krémbe. Picit állni hagyjuk hűtőben tálalás előtt, hogy az ízek összeérjenek.
Tortilla chips-szel vagy pirítóssal kínáljuk.
Megjegyzés
Három tanács:
1. Ha kemény az avokádó, pár nap alatt megpuhul (főleg banán mellett).
2. A fokhagymával óvatosan! Ha menet közben még nem érzed benne eléggé, attól még a hűtőben összeérnek az ízek. Ha túl fokhagymás lett, tejföllel enyhítsd.
3. Tejfölt nem mindig teszek bele, mert ettől kicsit lágyul az íze, és krémesebb lesz. Attól függ, mennyire szeretnék karakteres krémet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.