Pörköltalapot készítünk: egy kevés olajat felforrósítunk, és az apróra vágott hagymát üvegesre dinszteljük rajta. Ezután levesszük a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát, elkeverjük, megsózzuk és megborsozzuk.
Hozzáadjuk a csirkecombokat is, és jól átforgatjuk őket az olajban, hogy a pirospaprika egyenletesen befedje mindet. Visszatesszük a tűzre, és alacsony lángon, lefedve főzni kezdjük.
Amíg fő a csirke, egy nagyobb edényben kb. 30 perc alatt megfőzzük a babot, majd leszűrjük. A tejfölt egy nagy tálba tesszük, megsózzuk, 2 merőkanálnyi pörkölt lével meglocsoljuk, és elkeverjük (a csirkehús viszonylag gyorsan elkészül, nagyobb mennyiségnél kb. 1 óra alatt, közben érdemes átforgatni a húst, de vizet ne adjunk hozzá, mert a hús kiengedi a levét).
Előveszünk egy tűzálló tálat vagy jénait, az aljába 2 evőkanálnyi paprikás szaftot kanalazunk, majd rétegezni kezdjük: először a babbal, majd a csirkecombbal, és azt követi a vastag, tejfölös réteg. Utána megint a bab, majd a csirke, a tetejét pedig a tejfölös réteggel fejezzük be.
Amikor kész a rétegezés, egy fóliával lefedjük a tálat, és a 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 45 percre. 45 perc után levesszük a fóliát, és addig sütjük, amíg a teteje megpirul.
Megjegyzés
Ez a családom egyik kedvenc receptje, nagyon egyszerű megcsinálni és mindenki imádja. Van, aki eleve úgy készíti a babos csirkét, hogy már a pörkölt főzésekor leveszi a bőrét, ezt mindenki maga dönti el, hogy szereti, én le szoktam venni, mert nem lehet a bőrét megpirítani.
A hús omlós puha és fantasztikusan összeillenek az ízek!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.