A zöldbabot sós vízben éppen roppanósra főzzük, leszűrjük, és hagyjuk lecsepegni. A csirkét apró kockákra vágjuk, és az olajon fehéredésig pirítjuk. Meghintjük egy csapott kávéskanál sóval, majd annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje, és fedő alatt puhára pároljuk.
A sütőt előmelegítjük. A tejfölt a tojásokkal, fél kávéskanál sóval, egy kevés fokhagymakrémmel és borssal simára keverjük, majd belereszelünk a sajtból kb. 20 dkg-ot. A zöldbabot összeforgatjuk a sajtos masszával, majd beleszórjuk a kissé meghűlt csirkét.
Egy közepes tepsibe vagy formába simítjuk, és a maradék sajtot a tetejére reszeljük. 180 fokos sütőbe toljuk, ahol addig sütjük, míg a sajt a tetején szép barnára pirul (kb. 30 perc).
Megjegyzés
Ez most egy olyan recept, amiben nem besamel vagy lisztes mártás tartja egybe az ételt, hanem a tojásos-sajtos tejföl. Így egy kicsit egészségesebb és könnyebb fogás.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.