Az átválogatott, előzőleg beáztatott babot sós vízben puhára főzzük. Néhány szemet kiveszünk belőle a díszítéshez, a többit késsel durvára vágjuk.
Az élesztőt elmorzsoljuk a cukorral elkevert, meglangyosított tejben, majd 2 ek liszttel összekeverjük. Meleg helyen, letakarva hagyjuk felfutni.
A maradék átszitált lisztet összedolgozzuk a megolvasztott zsírral, sóval, borssal, a tejföllel, az egyik tojással, és a felhabzott élesztővel. Sima tésztává gyúrjuk, majd meleg helyen, letakarva a duplájára kelesztjük kb. 30 perc alatt.
Lisztezett deszkán nyújtsuk a tésztát 3 cm vastagságúra. A tetejét kicsit bevagdossuk, majd pogácsaszaggatóval kivágunk belőle köröket. Megkenjük a megmaradt tojással, és mindegyik tetejére egy szem babot rakunk. 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.