Először elkészítjük a besamelmártást. A vajat egy lábasban felolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, és kevergetve zsemleszínűre pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, majd fokozatosan hozzákeverünk 2 dl hideg tejet, amíg egynemű lesz.
Ekkor belekeverjük a maradék, felforralt tejet. A tűzre visszatéve állandó kevergetés mellett besűrítjük, megsózzuk, és belereszelünk kb. 1/5 szerecsendiót. Az ementálit lereszeljük, és a besamelhez keverjük (nem baj, ha nem oldódik fel teljesen).
A karfiolt nagyobb rózsákra szedjük, és lobogó, sós vízben 5 percig főzzük. Egy tűzálló tálat kivajazunk, elosztjuk benne a karfiolt, majd ráöntjük a sajtos besamelt. A baconszeleteket feltekerjük, és elrendezzük a zöldségekközött. 200 fokos sütőbe toljuk30-40 percre, amíg a szósz besűrűsödik, a karfiol megpuhul, a bacon pedig ropogósra sül.
Megjegyzés
Egyszerű és nagyon finom! A legjobb villával a tálból falatozni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.