1,5 dl tejet meglangyosítunk, 1 evőkanál cukorral és az élesztővel elkeverjük, langyos helyre tesszük.
A lisztet átszitáljuk, elkeverjük a porcukorral és egy csipet sóval, és deszka közepére fészket készítünk belőle. Beledobjuk a tojássárgákat, hozzáöntjük a rumot és a felfutott élesztőt, a langyos tejet és a langyos vajat, és rugalmas tésztává dolgozzuk jó 10 perc alatt. Fél órát kelesztjük.
Lisztezett deszkán átgyúrjuk, 2 cm vastagra nyújtjuk, kiszúrjuk pogácsaszaggatóval, és közülük a maradék tésztát kivesszük. Ezt újra kinyújtjuk, majd szaggatjuk. A kis pogácsákat hagyjuk ismét 20 percet kelni.
A banános töltelékhez a cukrot egy kis füles edényben karamellizáljuk, rádobjuk a vékonyra karikázott banánt, meglocsoljuk citromlével, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, hozzáadjuk az alkoholt, majd villával finomra törjük.
A málnás töltelékhez is karamellizáljuk a cukrot, rádobjuk a málnát, a citrom levével összeforraljuk, majd leturmixoljuk. A mascarponéval krémesre keverjük.
A töltelékeket habzsákba töltjük, és megtöltjük vele a fánkokat.
Az öntethez a tejszínt felmelegítjük, majd a felkockázott csokit felolvasztjuk benne.
A cukros, töltött fánkokat a csokiöntettel tálaljuk.
Megjegyzés
Őszi Balázs receptje, fotó: Győrfi Viktória, styling: Matis Edit Dodi
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.