A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát kés lapjával megnyomjuk, majd kevés olajon mindkettőt megpároljuk. Hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük paradicsomszósszal. Levesszük a tűzről, összekeverjük a zöldfűszerekkel.
A tészta 1/3 részét a kivajazott és kevés zsemlemorzsával megszórt sütőtál aljára sorakoztatjuk, és rátesszük a ragu felét. Erre kerül egy újabb tésztaréteg, amire ismét ragut teszünk. A tetejét beborítjuk újabb tésztaréteggel, és reszelt sajtot szórunk rá. Az oldalánál óvatosan felöntjük 4 dl vízzel, majd alufóliával - vagy fedeles edény esetén annak a tetejével - leborítjuk.
Előmelegített sütőben végig fólia vagy az edény teteje alatt készre sütjük. A sütőben hagyjuk kihűlni kicsit.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.