A lisztet tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a bort, az olajat, a sót és a sütőport. Ruganyos tésztát dagasztunk belőle, majd a megkelt tésztát lisztezett lapon 3 részre osztjuk, és egyenként kb. 10 x 25 cm-es lappá nyújtjuk ki őket.
A tésztacsíkot először a felvert tojással lekenjük, majd megszórjuk az egyik feltéttel a mákkal vagy a szezámmaggal. Kézzel óvatosan belenyomkodjuk a magokat a tésztába, hogy jól beletapadjanak, majd a tojásba is. Ezután óvatosan megfordítjuk a tésztát, és a másik felét is bekenjük a tojással. Megszórjuk egy másik feltéttel is, a szezámmal vagy sajttal.
Egy éles késsel vékony, ujjnyi csíkokra vágjuk a tésztát, és spirálosan megtekergetjük őket. (Így lesz a csavarás kétféle ízű.) Így járunk el a másik két tésztalappal is.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral. Erre rakosgatjuk a csavart tésztabotokat. Sötét barnára, ropogósra sütjük őket.
Megjegyzés
Ropogós rudak, sajttal és magvakkal. Igazi borkorcsolya.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.