A borscs leveshez a céklát meghámozzuk, kisebb kockára vágjuk és egy kevés citromlével 15 percig pároljuk. Egy másik fazékban felforrósítjuk az olajat és elkezdjük párolni rajta az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát.
Amikor a hagyma üvegesedni kezd, hozzáadjuk a kockára vágott marhahúst. Ha a hús elfőtte a levét, hozzáadjuk a megtisztított és felkarikázott sárgarépát, fehérrépát kicsit pirítjuk, majd beletesszük az összevágott paradicsomot.
Hagyjuk egy kicsit főni, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott káposztát és a céklát sózzuk, borsozzuk, babérlevéllel, őrölt köménnyel ízesítjük és felöntjük vízzel. Fél óra múlva hozzáadjuk a paradicsompürét. Megkóstoljuk, ha szükséges ízesítjük még.
Amikor a zöldségek és a hús is átpuhul, hozzáadjuk a meghámozott és az apróra vágott krumplit. A lisztet elkeverjük a tejföllel, a levesből rámerünk, simára keverjük és behabarjuk vele a levest és összeforraljuk.
Nézd meg videón, hogyan készíti Gáspár Bea a borscs levest
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.