A meleg tejben elkeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és pár percig félretesszük futtatni.
Közben egy tálba szitáljuk a lisztet, és hozzáadjuk az összes hozzávalót a felfutott élesztővel együtt. Alaposan összedolgozzuk, majd teljesen sima felületű tésztává gyúrjuk. Az elkészült tésztát letakarjuk egy tiszta konyharuhával, és két órán keresztül kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkára borítjuk, és vastag hengert sodrunk belőle, ebből pedig 18 darabot szeletelünk. A kis bucikat ismét átgyúrjuk, majd letakarjuk, és egy órán át kelesztjük.
Egyenként kialakítunk a kezünkkel egy-egy nagyjából 10 cm-es körformát, a közepébe teszünk egy evőkanál meggylekvárt, majd összehajtjuk a tésztát, és a széleit szorosan összenyomkodjuk.
Egy egész tojást felverünk, ezzel lekenjük a tészta tetejét, és 10-15 percig pihentetjük. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra, és 15-20 perc alatt készre sütjük, a tészta vastagságától függően.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.