A bulgurt bőséges sós vízben puhára főzzük kb. 10-12 perc alatt, majd leszűrjük, lecsepegtetjük és kihűtjük.
Közben a grillezett zöldségekhez a csemegekukoricát, a megmosott, leszárított, nagyobb darabokra vágott paprikát, a karikákra szeletelt cukkinit, a vékony szeletekre vágott csirkemellfilét külön-külön sóval, borssal ízesítjük, meglocsoljuk olívaolajjal, összeforgatjuk, és forró grillen vagy roston sütő serpenyőben pirosra sütjük.
Ezután kihűtjük, majd a kukoricáról éles késsel tálba belevágjuk a kukoricaszemeket, hozzáadjuk a vékony csíkokra metélt sült paprikát, cukkinit, csirkemellet, rászórjuk a főtt bulgurt, és lazán összeforgatjuk.
A vinegretthez a vizet a citromlével elkeverjük, hozzáadjuk az olívaolajat, a cukrot, az apróra vagdalt csemegeuborkát, a petrezselymet és a snidlinget, és összekeverjük. Végül a csemegeuborkás vinegrettel meglocsoljuk a bulgursalátát, összekeverjük, és hűtőben jól lehűtve tálaljuk.
Megjegyzés
A hús sütésénél ügyeljünk, hogy a csirkemellet ne szárítsuk ki, sütési ideje oldalanként kb. 1-1 perc. A zöldségeket viszont roppanósra süssük, oldalanként kb. 2-2 perc.
Liptai Zoltán receptje, fotó: Balogh Zoltán
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.