A burgonyát héjában puhára főzzük. Leszűrjük, hagyjuk kihűlni, meghámozzuk, majd lereszeljük. Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot és 1 evőkanál lisztet. Elkeverjük, majd meleg helyen felfuttatjuk.
A megmaradt lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, kevés sót, a köményt, 1-1 csipet szerecsendiót és frissen őrölt borsot. Hozzáadjuk a tojásokat, majd a felfuttatott élesztőt, összedolgozzuk, és 20 percig kelesztjük. A reszelt burgonyát hozzáforgatjuk, és a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát 10 részre osztjuk, mindből gombócot formázunk, kilapítjuk, és a felforrósított olajban aranyszínűre sütjük. A lángosokat papírtörlőre szedjük. A szószhoz megpucoljuk a kétféle hagymát, felaprítjuk őket. Felforrósítjuk az olajat egy serpenyőben, beletesszük a hagymát és a fokhagymát, alkalmanként kevergetve takarékon főzzük, majd közepes erősségű lángon kb. 5 percig. Hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot (a levével együtt), és összenyomkodjuk egy kanállal. Körülbelül 15 percig pároljuk vagy addig, amíg be nem sűrűsödik. Megsózzuk, megborsozzuk, majd kézi botmixerrel pépesítjük.
A zúzott fokhagymákat tálba tesszük, elkeverjük 1-2 evőkanál vízzel, és megsózzuk. A lángost a fokhagymás keverékkel, a paradicsomszósszal és a reszelt sajttal kínáljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.