A burgonyát héjában puhára főzzük. Leszűrjük, hagyjuk kihűlni, meghámozzuk, majd lereszeljük. Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot és 1 evőkanál lisztet. Elkeverjük, majd meleg helyen felfuttatjuk.
A megmaradt lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, kevés sót, a köményt, 1-1 csipet szerecsendiót és frissen őrölt borsot. Hozzáadjuk a tojásokat, majd a felfuttatott élesztőt, összedolgozzuk, és 20 percig kelesztjük. A reszelt burgonyát hozzáforgatjuk, és a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát 10 részre osztjuk, mindből gombócot formázunk, kilapítjuk, és a felforrósított olajban aranyszínűre sütjük. A lángosokat papírtörlőre szedjük. A szószhoz megpucoljuk a kétféle hagymát, felaprítjuk őket. Felforrósítjuk az olajat egy serpenyőben, beletesszük a hagymát és a fokhagymát, alkalmanként kevergetve takarékon főzzük, majd közepes erősségű lángon kb. 5 percig. Hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot (a levével együtt), és összenyomkodjuk egy kanállal. Körülbelül 15 percig pároljuk vagy addig, amíg be nem sűrűsödik. Megsózzuk, megborsozzuk, majd kézi botmixerrel pépesítjük.
A zúzott fokhagymákat tálba tesszük, elkeverjük 1-2 evőkanál vízzel, és megsózzuk. A lángost a fokhagymás keverékkel, a paradicsomszósszal és a reszelt sajttal kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.