A burgonyát megfőzzük héjastul sós vízben. Azután leszűrjük, óvatosan meghámozzuk, majd áttörjük burgonyanyomóval, és hagyjuk langyosra hűlni.
Közben 1 dl meglangyosított tejben elkeverjük a cukrot, 2 ek lisztet, valamint az elmorzsolt élesztőt. Meleg helyen felfuttatjuk, azután összedolgozzuk a burgonyával, a megmaradt liszttel és tejjel és egy kevés sóval. Bedagasztjuk a tésztát. Akkor jó, ha könnyen elválik az edény falától. Tiszta konyharuhával letakarva, meleg helyen 30 percig kelesztjük.
A tésztát liszttel meghintett deszkára borítjuk, és ujjnyi vastagra nyújtjuk. Kiszaggatunk belőle 10-12 db kört, és további 10 percig kelesztjük. Ezután kézzel kissé széthuzogatjuk a tésztaköröket, majd aranyszínűre sütjük őket a felforrósított olajban. A lángosokat konyhai papírtörlőre szedjük, hagyjuk őket lecsepegni, végül mindet megkenjük a tejföllel, és megszórjuk a reszelt sajttal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.