A hagymát apróra kockázzuk, és olívaolajon megdinszteljük. Azonnal sózzuk, ha kell, kevés vizet öntünk alá, hogy le ne égjen. Ha puha, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, majd felöntjük kevés vízzel, megszórjuk pirospaprikával, sóval, borssal.
Erre az alapra tesszük rá a darált húst, fehéredésig kevergetjük, majd a paradicsompürét hozzáadjuk. Tehetünk hozzá csilit, ízlés szerint fűszerezhetjük is.
Ráöntünk pár deci vizet is, és puhára főzzük a húst. Ahogy megpuhult, hozzáadjuk a babkonzervet, pár perc alatt összeforraljuk, majd hozzá keverjük a kukoricát (lé nélkül).
Ezután keverünk bele egy kávéskanál fahéjat, és 200 fokos sütőbe tesszük. Elkészítjük a tortilla tésztát: sima tésztává gyúrjuk a hozzávalókat. Ahogy sima, lefedve pihenni tesszük a hűtőbe, de azonnal is süthetjük. Kb. 8 dkg-os gombócokat csípünk a tésztából, lisztezett felületen kinyújtjuk.
Egy palacsintasütőt szárazon felhevítünk, majd kisütjük benne a szinte átlátszóra nyújtott lapokat. Minden lap után ki kell törölni a lisztet a serpenyőből, különben leég.
Addig sütjük 1-1 oldalát, míg szép kis pöttyök nem lesznek rajta. Betöltéskor a csilis babot a tortilla lap közepére halmozzuk, az alját ráhajtjuk a töltelékre, feltekerjük. Középen srégen elvágva, vagy félig papírba csomagolva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.