A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A paprikát megmossuk, húsát apróra kockázzuk. Felforrósítjuk az olajat, megdinszteljük benne a hagymát és a fokhagymát. Ezután hozzáadunk 1-2 evőkanál paradicsompürét, amit jól lepirítunk. Belekeverjük a darált húst, sót és a csiliport, jól átforgatjuk benne. Alaposan lepirítjuk ezt is, elfőzzük a levét.
Félrehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a darabokra vágott paprikát, és megkeverjük. Hozzáadjuk a paradicsomot, levével együtt, valamint a lecsepegtetett babot és kukoricát is. Felöntjük alaplével, hozzáadjuk az oregánót, a koriandert, a római köményt, és kb. 30-40 percig főzzük. Néha megkeverjük. A ragunk kissé leveses, szószos kell hogy legyen.
Kóstoljuk, és utánízesítjük sóval, borssal, esetleg további csilivel. A legvégén belereszelünk 3 dkg étcsokoládét, a maradékot pedig a tálaláskor reszeljük a tányérok tetejére és friss aprított korianderrel tálaljuk.
A tortillalapokat megszórjuk reszelt sajttal, félbehajtjuk, és egy felforrósított száraz serpenyőben mindkét oldalán 2-2 perc alatt aranybarnára sütjük, ezalatt a sajt kellemesen elolvad benne. Cikkekre várjuk, és kísérőként kínáljuk egytálételünkhöz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.