A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a tojások sárgáját, majd óvatosan belekeverjük a lisztet is. A tésztát sütőpapírral bélelt tortaformába kanalazzuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb- 15 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, három egyenlő részre vágjuk.
A zselatint vízbe áztatjuk. A citrom héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk, és a cukorral együtt lábasba tesszük, majd kis lángon felolvasztjuk. Hozzáadjuk a kinyomkodott, takarék lángon feloldott zselatint, és hűvös helyre állítjuk.
A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. Amikor a citromlé dermedni kezd, a habhoz keverjük. Az alsó tortalapot megkenjük a krémmel, rátesszük a második lapot, és azt is megkenjük. Végül a tetejére tesszük a harmadik lapot, majd hűvös helyre állítjuk.
Felverjük a tejszínt, és megkenjük vele a torta tetejét és oldalát, illetve ízlés szerint nyomózsák segítségével díszítjük.
Megjegyzés
Tej- és gluténmentes, de búzaliszttel és állati eredetű tejszínnel is készíthető!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.