A tojásokat kettéválasztjuk, majd a tojássárgáját a cukorral, és a puha vajjal habosra keverjük. A cukkinikból levágunk 5-5 db hajszálvékony szeletet, és félretesszük, a többit nagylyukú reszelőn lereszeljük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd mindkét hozzávalót felváltva hozzáadjuk a tojáskeverékhez, és annyi tejet adunk hozzá, hogy sűrűn folyó tésztát kapjunk. A kemény habbá vert tojásfehérjékkel lazítjuk a masszát.
A tésztát sütőpapírral bélelt, 20x25 cm-es formába öntjük, és 180 fokos sütőben, 30-40 perc alatt világos aranybarnára sütjük.
A citromot megmossuk, és felkarikázzuk. Egy lábasban kevés vízben feloldjuk a cukrot, majd citromkarikákkal ízesítjük, és az egészet, folyamatos kevergetés mellett felmelegítjük. A már forró, sűrű szirupban megforgatjuk az előzőleg levágott cukkiniszeleteket, és egy darab sütőpapírra helyezzük, a maradék szirupot félretesszük.
Ha a sütemény megsült, rácsra téve, még melegen, a maradék citromsziruppal megkenjük, rárakjuk a cukrozott cukkini szeleteket, és hagyjuk kihűlni. Díszíthetjük még karamellizált cukorral, reszelt citromhéjjal is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.