2 dl tejet öntünk egy lábasba, belereszeljük a citrom héját, és hozzáadjuk az egész fahéjat. Felforraljuk, lejjebb vesszük a tüzet, és 5 percig főzzük.
Összekeverjük az étkezési keményítővel az 1 dl tejjel. Habosra keverjük a tojássárgáját a cukorral, majd hozzáadjuk a keményítős tejet, és óvatosan a meleg tejbe öntjük.
Hozzáadunk 2 dl tejszínt, és gyenge tűz fölött folyamatosan kevergetve főzzük addig, míg a krém sűrűsödni kezd. Ezután hat kis tűzálló tálkába szűrjük.
Megolvasztjuk a vajat, és a krémre csorgatjuk, úgy, hogy az ne bőrösödjön meg. Végül hagyjuk kihűlni, és a hűtőbe tesszük.
Megtisztítjuk és felkockázzuk az epret. Tálalás előtt megszórjuk a krém tetejét 1-1 ek cukorral, és grillsütőbe toljuk, hogy a tetején karamell képződhessen. A friss eperrel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.