A lisztet a hideg vajjal és a cukorral gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk. A felét tepsibe szórjuk, eligazítjuk, rászórjuk a megmosott, leszárított friss vagy fagysztott gyümölcsöt, megszórjuk a reszelt citromhéjjal, a finomra tört kardamommal elkevert cukorral, végül rászórjuk a vajas morzsa másik felét.
180 fokos sütőben 25-30 perc alatt pirosra sütjük. Forrón vagy langyosan kínáljuk. Ízlés szerint megszórhatjuk fahéjas porcukorral, de kínálhatunk mellé fagylaltot is.
Megjegyzés
A lisztet a vajjal, gyors mozdulatokkal morzsoljuk, hogy a kezünk melegétől ne olvadjon meg a vaj. A crumble-t készíthetjük almával, körtével, szőlővel, szilvával, barackkal, stb.
Liptai Zoltán receptje, fotó: Balogh Tamás
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.