Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk, a többi hozzávalóval és lágy tésztává dagasztjuk. Letakarva a duplájára kelesztjük. Újra átdagasztjuk, újabb 15-20 percre félretesszük.
Ezalatt a krém hozzávalóit a vaj kivételével egy edényben alaposan, csomómentesre keverjük, és mérsékelt lángon, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg egészen sűrű krémet nem kapunk.
Levesszük a tűzről és alaposan elvegyítjük benne a vajat. Kihűlésig kevergetjük. Mire teljesen kihűl, fényes, könnyű krémet kapunk. Ha van robotgépünk, azzal felhabosíthatjuk.
A megkelt tésztát kinyújtjuk téglalap alakúra és 12 részre osztjuk. Egy-egy tésztacsíkot kisodrunk, a felénél félbehajtjuk és lazán összecsavarjuk a két szálat.
Sütőpapíros tepsibe helyezzük őket, néhány centiméter távolságra egymástól. A tetejüket lekenjük egy tojássárgája és egy evőkanál tej keverékével, majd meg 10 percig pihentetjük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A kalácsokat 10-15 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Rácsra téve kihűtjük, félbevágjuk és a csokoládékémmel töltjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.