A cseresznyét megmossuk és kimagozzuk. A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a cukrot és a vaníliát egy tálban összekeverjük.
Hozzáadjuk a vizet és az olvasztott vajat. Figyeljük a tészta állagát: van amikor elég 1 bögre víz, van, hogy sokkal több kell a liszt függvénye.
Az így kapott masszába belekeverjük a cseresznyét, és az egészet beleönjük egy kivajazott, kilisztezett tepsibe. 180 fokra előmelegített sütőben, jb 20-25 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Itt a cseresznye szezon (jótékony hatásairól és ájurvédikus hatásairól tegnap írtam egy bejegyzést, itt olvashatsz róla). Érdemes a cseresznyéből ilyenkor minél többet fogyasztani, mindenféle formában. Mint tudjátok imádok sütni főzni és lévén a férjem imádja a süteményeket. Kézenfekvő volt, amikor ma hazaértünk a bio piacról a sok friss zöldséggel, gyümölccsel, hogy a cseresznyével mindenképpen készítek valami finomságot neki:) Ez a süti tipikusan olyan nyári édesség, ami nagyon gyorsan elkészül és nagyon ízletes is. Bevetheted egy étkezés helyett (pl. reggelire) vagy akár vendégvárónak is kiváló egy könnyű vasárnapi ebéd után:) Én imádom az illatát, ahogy a vanília keveredik a sült cseresznyével.
TIPP: A vajat apróra vágom, beteszem egy fémedénybe és forralt vízzel leöntöm, így pillanatok alatt kész az olvasztott vaj és már a vízzel el is van keveredve.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.