Egy tálba beleöntjük a joghurtot és az olajat, beleütjük a tojásokat, majd kézi habverővel simára keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a vaníliás cukrot, a csipet sót, és összekeverjük.
Egy tepsit (20X30 cm ) kizsírozunk, meghintjük liszttel és belesimítjuk a tésztát.
A megmosott, kimagozott cseresznyét lecsepegtetjük, a felével megszórjuk a tésztát, a maradék tésztát rásimítjuk, és a cseresznye másik felével megszórjuk a tészta tetejét. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 25-28 percre.
Amíg sül a tészta egy csipet sóval elkezdjük felverni a tojásfehérjét, és amikor félig felvertük, apránként hozzáadjuk a cukrot, és kemény habot verünk belőle. Ha tészta majdnem megsült, akkor kivesszük a sütőből, ráhalmozzuk a felvert tojásfehérjét, elsímitjuk, és visszatoljuk sütőbe kb. 10-15 percre (inkább szárítjuk mint sütjük). Hagyjuk kihűlni, mert így könnyebb felvágni. Langyosan kockára vágjuk.
A bögre 2 dl-es!
A Habcsókos cseresznyés pite a családom férfi tagjainak egyik nagy kedvence ,nagyon édesszájú a fiam,a két fiú unokám és a férjem is. Remek nasi !
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.