Egy nagy lábasban (akkorára lesz szükségünk, ami a sütőbe is befér) felhevítünk 1 ek. olívaolajat, és rádobjuk a felcsíkozott bacont, majd kis kevergetés után hozzáadjuk a durvára vágott hagymát és a gombák felszeletelt tönkjét is. Pár percig együtt pirítjuk, a végén belenyomjuk a fokhagymát.
Ezután sorban a lábasba tesszük a csirkét, az újhagymát, a fűszereket, az egész gombákat, a tisztított, nagy darabokra vágott édesburgonyát és az olajbogyókat. Ráöntjük a paradicsomkonzerveket és a bort is. Megsózzuk, alaposan megborsozzuk, egyet keverünk rajta, és betesszük a 180 fokos sütőbe egy órára, fedő nélkül.
Ha kész, kivesszük a sütőből, szükség esetén utánasózzuk. Friss, ropogós kenyérrel kínáljuk.
Megjegyzés
Az ötlete Jamie Olivertől kaptam, hozzátettem és elvettem pár dolgot, egyszerűen isteni lett!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.