Megmossuk és szárazra töröljük a csirkét és a zöldségeket. A jalapeno felét apróra, a másik felét karikára vágjuk. A korianderleveleket összetépjük, a mozzarellát lereszeljük.
A csirkecsíkokat egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk az enchilada fűszerkeveréket és az olívaolajat. Megsózzuk, majd alaposan összekeverjük, és pár percig állni hagyjuk a pácban.
Amíg a csirkecsíkok pácolódnak, felforrósítunk egy serpenyőt, és átmelegítjük benne a kukoricatortillákat. Ha átmelegedtek, félretesszük, és betakarjuk egy konyharuhával.
A tortillalapok helyére tesszük a serpenyőbe a csirkecsíkokat az olajos páccal együtt, majd pár percig pirítjuk, míg a csirke teljesen meg nem sül.
A megsült csirkecsíkokat a tortilla lapok közepére helyezzük, megszórjuk az apróra vágott jalapenóval, a mozzarella és a koriander felével, majd a közepére hajtjuk a tortilla két szélét.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tekercseket a hajtással lefelé, szorosan egymás mellett egy tepsibe tesszük (vagy hőálló tálba), ráöntjük az enchilada szószt, megszórjuk a maradék sajttal, majd addig sütjük, amíg a sajt szépen rá nem pirul a tetejére. Kb. 12-15 perc.
Az enchiladákat egy tányérra tesszük, megszórjuk a maradék korianderrel, és a felkarikázott jalapenóval is. A tetejére tejfölt teszünk, és rögtön, melegen tálaljuk. Jó étvágyat!
A recept alapanyagai már nem biztos hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.