A csirkecombokat tetszés szerint félbevágjuk, majd olívaolajjal megcsepegtetjük, és sóval borssal megszórjuk. Egy vastag aljú, mély serpenyőben vagy lábosban kevés olívaolajat hevítünk, és a combokat körbepirítjuk.
Közben a megtisztított hagymákat finomra aprítjuk, a sárgarépát apró lyukú reszelőn lereszeljük, az angol zellert és a szalonnát apróra kockázzuk. A letisztogatott gombákat félbevágjuk, a hámozott paradicsomot a dobozban feldaraboljuk.
A combokat kivesszük a serpenyőből. A visszamaradt olajon a kétféle hagymát üvegesre pároljuk, majd a sárgarépával, az angolzellerrel, valamint a szalonnával együtt tovább pároljuk 2-3 percig. Hozzáadjuk a gombát, és újabb 2-3 percig pároljuk.
A combokat visszatesszük a serpenyőbe. Felöntjük a borral, erős tűzön beforraljuk, majd ráöntjük a paradicsomot és az alaplé kb. 3/4-ét. Megsózzuk, megborsozzuk, rádobjuk a rozmaringágat, és fedő alatt, lassú tűzön pároljuk 25 percig. Közben időnként átforgatjuk, és ha elfőtte a levét, szükség szerint felöntjük a maradék alaplével. Végül beleszórjuk az olajbogyót, és az ételt fedő alatt puhára pároljuk. Polenta vagy rizs illik hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.