A tésztához a lisztet egy tálban elvegyítjük 1/2 tk sóval. Ráforgácsoljuk a vajat, és ujjainkkal morzsalékosra dolgozzuk. Hozzáadjuk az 1 db tojássárgáját és a tejfölt, majd gyorsan simára gyúrjuk. Folpakba csomagolva pihentetjük a hűtőben 30 percig.
A töltelékhez a megtisztított póréhagymát nagyon vékonyan felkarikázzuk, és a lecsipkedett petrezselyemleveleket finomra vágjuk. A csirkemellfilét felkockázzuk, majd a serpenyőben felhevített olajon kevergetve pirítjuk 2 percig. Hozzáadjuk a pórét, és a hússal együtt dinszteljük 2 percig. Ezután a húsos masszát összeforgatjuk az aprított petrezselyemmel, és sóval, valamint a csilipehellyel ízesítjük.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Közben a tésztát enyhén lisztezett felületen kb. 4 mm vastagságú lappá nyújtjuk, és 10 cm-es korongokat vágunk ki belőle. A leeső részeket összegyúrjuk, kinyújtjuk és kiszaggatjuk. Összesen 12 db korongot kell kapnunk. Ezek közepére 2-2 tk tölteléket halmozunk. Az egész tojást szétválasztjuk. A tésztakorongokat körben megkenjük az elkevert tojásfehérjével, majd félbehajtjuk, és a széleket összenyomjuk.
A tésztatáskákat sütőpapírral leterített tepsibe helyezzük, és megkenjük a tejjel elkevert maradék tojássárgájával. Végül az előmelegített sütő középső részében aranybarnára sütjük kb. 20 perc alatt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.