A karfiolat rózsáira szedjük, enyhén sós vízben félpuhára főzzük, majd kiszedhük, és lecsepegtetjük. A combokat ízlés szerint megsózzuk, majd hagyjuk egy kicsit állni. Ezután beleforgatjuk őket a kukoricalisztbe.
Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd pár perc alatt a combok mindét oldalát világos színűre sütjük. A tepsit kikenjük a vajjal, beleöntjük a hús sütéséből visszamaradt olajat, és a zöldségalaplevet. Ezután elrendezzük benne az előfőzött karfiolt. Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk szerecsendióval, és rászórjuk a visszamaradt kukoricalisztet.
A befűszerezett karfiolra ráhelyezzük az elősütött combokat, majd lefedjük alufóliával a tepsit. Előmelegített sütőbe helyezzük, és közepes hőmérsékleten kb. 45 perc alatt puhárapároljuk. Ezután levesszük a fóliát, ízlés szerint megszórjuk reszelt sajttal, majd visszahelyezzük a sütőbe és szép pirosra sütjük. A karfiollal kínáljuk.
Megjegyzés
Mivel a csirkecomb együtt sül a karfiollal, így külön köretet nem is kell hozzá készíteni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.