A tojásokat alaposan felverjük egy nagyobb tálban, aztán hozzáadjuk a tejszínt. Miután jól összekevertük, beledobjuk az összevágott újhagyma 2/3-át, a reszelt sajt felét, és az ujjnyi szeletekre vágott sonkát is.
Tovább keverjük mindaddig, amíg a hozzávalók el nem vegyülnek teljesen a tojásos masszában. Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és egy kis pirospaprikával is meghintjük.
Amíg a sütő felmelegszik 200 fokra, addig kivajazunk egy tűzálló tepsit, beleöntjük a tojásos keveréket, a tetejét pedig megszórjuk a maradék sajttal.
Amikor a sütő elérte a kívánt hőfokot, betoljuk az előkészített tojást, és 25 perc alatt készre sütjük. Miután elkészült a csőben sült tojás, a maradék felkarikázott újhagymával is megszórjuk.
Nézzétek meg videón, hogyan készül a csőben sült tojás sonkával és sajttal:
Megjegyzés
Királyi reggeli lehet, de könnyű ebédként, vacsoraként is megállja a helyét ez a nagyszerű tojásos étel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.