- A kókuszzsírt egy tálba tesszük, és egy kis habverővel elkezdjük keverni. Amennyiben a zsír darabos, és nem krémes, egy picit rámelegítünk, de csak annyira, hogy ne folyjon. Aztán beletesszük a mézet és a kakaóport, és simára keverjük.
- A kész masszát bon-bon formába adagoljuk, majd kicsit megütögetjük, hogy egyenletesen jusson minden kis résbe. Hűtőszekrényben 15-20 perc alatt megdermed, ekkor már lehet is fogyasztani!
Ajándéknak ez a verzió nem annyira praktikus, ezért a kókuszzsírt, ami a gyenge pont, lecseréljük kakaóvajra.
- A mézet egy fém vagy kerámia tálban vízgőzön felforrósítjuk, majd a kakaóvajat hozzáadjuk, kevergetve felolvasztjuk. Ügyeljünk arra, hogy a vízgőz nehogy a keverőtálba csapjon, mert az összeugrasztja a keverékünket!
- Amikor a kakaóvaj felolvadt, elzárjuk a tűzhely lángját, és hozzáadjuk a masszához kakaóport, majd simára keverjük. A tálat a melegvíz fölött hagyjuk addig, amíg a csokoládét formákba adagoljuk.
- Szobahőmérsékleten is megszilárdul a csokoládé, de a hűtőszekrényben gyorsabban megdermed, így kisebb az esély, a méz és a kakaóvaj különválására. Mikor megdermedt, csomagolható, vagy fogyasztható.