Dubarry-csirkemell
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Vadas marha
Csupacsokis brownie
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus stíriai metélt
Hagymás rostélyos
Klasszikus grízgaluska leves
Mézes-mustáros csirkemell
Tojásos nokedli fejes salátával
Dödölle - az eredeti recept
Krémes spenótfőzelék
Kínai szezámmagos csirke
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus kuglóf
Zsemlegombóc
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Tárkonyos csirkeraguleves
Kijevi csirkemell rizibizivel
Finomfőzelék
Csokis bonbonok recept
recept
Bonyolult

Csokis bonbonok

45 perc
40 adag
Átlagos
2016. 05. 01.

Elkészítés

1.

A mandulát forrásban lévő vízbe dobjuk, leszűrjük, majd eltávolítjuk a külső héját. Ugyanígy megtisztítjuk a pisztáciát is. Mindkettőt hagyjuk megszáradni, majd aprítógépben megőröljük.

2.

Hozzáadunk 5 dkg porcukrot, és összedolgozzuk. Végül belekeverjük a rumot. A mandulát szintén pürésítjük a megmaradt cukorral és 1 evőkanál vízzel. Az egészet sima masszává gyúrjuk.

3.

1 cm átmerőjű gombóckákat formázunk a pisztácia massza kétharmadából, majd bevonjuk a mandulamasszával úgy, hogy végül 4 cm átmerőjű gombócok keletkezzenek. Mindet a hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljanak.

4.

A bonbonok egyharmadát a felolvasztott csokoládéba mártjuk, majd rácsra tesszük, hogy a máz megszilárduljon. A maradék bonbonok felét kakaóporban, a másik felét porcukorban meghempergetjük. A fehér csokoládét is megolvasztjuk, és a csokoládé masszával bevont bonbonokat díszítjük vele.

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Pisztáciás tiramisu
Recept
Rafinált

Pisztáciás tiramisu

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2024.12.24.

Kókusztekercs darált mandulával
Recept
Egyszerű

Kókusztekercs darált mandulával

20 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

2024.10.19.

Pisztáciás baklava
Recept
Egyszerű

Pisztáciás baklava

65 perc
|
10 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

|

2024.08.22.

Mandulás húsvéti kuglóf
Recept
Mester

Mandulás húsvéti kuglóf

45 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Felcsiki Tünde szerző profilképe

Felcsiki Tünde

|

2024.03.17.

Körtés pitetorta mandulaforgáccsal
Recept
Bonyolult

Körtés pitetorta mandulaforgáccsal

120 perc
|
12 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

2024.03.02.

Narancsos-mandulás keksz
Recept
Egyszerű

Narancsos-mandulás keksz

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

2023.12.11.

Mandulás boszorkányujjak
Recept
Egyszerű

Mandulás boszorkányujjak

45 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

2023.10.24.

Hasonló receptek

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.