A lisztet, a porcukrot, a tojást, a tojásfehérjét, a sütőport, a reszelt citromhéjat, a tejszínt, a matchaport, a vajat, a fehér csokit, a mazsolát, a pisztáciát, a mogyorót és a mandulát egy robotgép táljába töltjük, és összedolgozzuk.
A tésztából két rudat formázunk, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és előmelegített sütőbe tolva félig megsütjük.
Ezután kivesszük a sütőből és hűlni hagyjuk a tésztákat, majd ferdén felszeletelve, lapjára fordítva újra visszahelyezzük a sütiket sütőbe, és további 10 percig sütjük őket. Hagyjuk kihűlni.
Amikor kihűltek, gőz felett megolvasztott fehér csokiba mártjuk a szeletek felét, majd egy papírral bélelt tálcára tesszük őket, és a hűtőbe tesszük dermedni, hogy a csoki megkössön rajta.
Megjegyzés
Ezt a kétszersültet Toszkánában desszertborba vagy limoncellóba mártva fogyasztják az ebéd záró akkordjaként. Különlegessége a matchában rejlik, no meg a sok finom olajos magvakban.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.