A szilvákat félbevágjuk, kimagozzuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A félbevágott szemeket megszórjuk a vaníliás cukorral és az őrölt fahéjjal. Sütőben, közepes hőmérsékleten, kb. 10 percig sütjük. Ezután hagyjuk kihűlni, majd leszedjük a haját, a húsát pedig összeturmixoljuk.
A tejet megmelegítjük, hozzáadjuk a reszelt gyömbért, és 15-20 percig hagyjuk állni. Ezután egy szitán leszűrjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. A tojássárgáját habosra keverjük a porcukorral, majd hozzákeverjük az előzőleg leszűrt, gyömbéres tejet. Állandó keverés mellett, alacsony hőfokon, addig főzzük, amíg besűrűsödik, majd levesszük a tűzről, és teljesen kihűtjük.
A habtejszínt kemény habbá verjük. A teljesen kihűlt krémhez először hozzákeverjük a leturmixolt szilvát, majd a felvert tejszínhabot is.
A csokoládét és a vajat gőz fölött megolvasztjuk egy fém tálban. A tojásfehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval és a cukorral. Ezután az olvadt csokoládéhoz keverjük a tojássárgáját, majd a tejszínt is. Végül a csokoládéhoz keverjük az előzőleg kemény habbá vert tojásfehérjét is.
Négy egyforma pohárba, felváltva belekanalazzuk a csokoládékrémet és a szilvahabot. Egy-egy szem sült szilvával díszítjük, megszórjuk a csokidarával, majd tálalásig a hűtőbe tesszük.
Megjegyzés
A poharakba felváltva kanalazott két réteg együtt nagyon finom!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.