A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliaaromát. A lisztet a sütőporral és a kakaóporral elkeverjük, majd a tojássárgájás keverékhez adjuk, és simára keverjük. A kemény tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk a lisztes keverékbe.
Egy 18 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a tésztánkat. 180 fokon kb. 10-15 perc alatt készre sütjük.
A szedres krémhez a szedret turmixgéppel pürésítjük. A tejszínt egy kisebb lábosba öntjük, hozzáadjuk a cukrot és a szedret, és elkezdjük melegíteni. Amikor már majdnem forr, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a fehércsokoládét, és addig keverjük amíg el nem olvad.
Egy kis pohár vízben (kb. 1 dl) megduzzasztjuk a zselatint. A 2 dl tejszínt kemény habbá verjük. Amikor kicsit kihűlt a szedres krémünk, belekeverjük a zselatint, majd az egészet a kemény tejszínbe forgatjuk.
A csokis krémhez a tejszínt habbá verjük, a csokit gőz fölött megolvasztjuk, és a zselatint beáztatjuk. A tejszínhez keverjük az olvasztott csokit, majd a zselatint is.
A piskótánkat a tortaformában hagyjuk és körberakjuk babapiskótával. Először a szedres krémet kenjük rá a piskótára, majd erre szórjuk az szederszemeket, és végül mehet rá a csokis krém. Fogyasztás előtt pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
Ezalatt készíthetünk csokilapokat a tetejére díszítésként. Ehhez eloszlatunk tetszés szerinti mennyiségű olvasztott csokit egy sütőpapíron, majd amikor megköt, ecsettel aranyport kenünk rá (ehelyett szórhatunk ré bármit, akár aszalt szedret is). Hűtőbe tesszük, hogy kellően megkössön, majd egy forró késsel kockákat vágunk belőle. Ezzel díszítjük a tortát.
Megjegyzés
Ez az édesség egy kis szülinapi zsúron is megállja a helyét. Díszítésében engedjük szabaddá a fantáziánkat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.