A sütőt előmelegítjük 170 fokra, és egy 30x20 cm-es, hőálló edényt kikenünk vajjal.
Olajon megpirítjuk a felaprított fokhagymát, hozzáadjuk a lereszelt és kinyomkodott cukkinit, majd pár percig pirítjuk. Rátesszük a megmosott és összetépkedett spenótleveleket. Pár percig pirítjuk, majd lefedjük, elzárjuk a gázt és félretesszük.
A tojást felverjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a lisztet, és simára keverjük, majd hozzáforgatjuk a felaprított petrezselymet, és belekeverjük a joghurtot. Hozzáadjuk a cukkinit, majd az egészet jól összekeverjük.
A masszát az előkészített tepsibe simítjuk, a tetejére felkarikázott paprikát és koktélparadicsomot teszünk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Kockára vágva tálaljuk.
Magában is finom, de kínálhatunk hozzá tejfölt is. Ez egy jól variálható mutatós zöldséges étel, amit diétázók főételként is fogyaszthatnak, de köretként is finom. Cukkini helyett lereszelt répával is készülhet, spenót helyett medvehagymával is finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.