A pác elkészítéséhez összezúzzuk a fokhagymát, lereszeljük a gyömbért és belekeverjük a joghurtba. Hozzáadjuk a fűszereket, pici oaljat, majd kb. 2 óra hosszat hagyjuk a csirkemellet ebben a joghurtos pácban.
Az alaphoz elsőként bő vajban üvegesre pirítjuk a hagymát és a fokhagymát. Hozzátesszük az apróra vágott zöld chilit és gyömbért is, majd az apróra vágott paradicsomot és paradicsompürét is hozzáöntjük.
Ízesítjük sóval, borssal, curryvel, szerecsendióval. Amikor már egész krémesre főtt, beletesszük a pácolt csirkehúst, és hozzáöntünk pici tejet. Megszórjuk a kókuszreszelékkel, és meglocsoljuk pici tejjel, majd fedő alatt pároljuk. Ha közben elfő a leve, kevés tejjel pótoljuk.
Mikor már puhára főtt a hús, hozzáöntjük a tejszínt, picit összeforraljuk, hogy a szósz krémes, szaftos állagú legyen. Párolt rizzsel tálaljuk.
Megjegyzés
Mi általában rizzsel szoktuk enni vagy chapatival, autentikusabb ízvilág érhető el, ha a fűszerezésnél garam masalát is be tudunk szerezni. A mellé tálalt rizst pedig egy csipet sáfránnyal szoktam színezni, így a színek is összhangban lesznek.
A receptet Szemiramsingh küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.