A csokoládét felaprítjuk. A lisztet, a cukrot, a kakaóport, az olajat, a tejfölt, a tojásokat, a vaníliakivonatot és 1 dl vizet, egy nagy tálba tesszük. Robotgéppel összedolgozzuk, majd lapáttal hozzáforgatjuk az aprított csokit.
A tésztamasszát egy muffintepsi papírkapszlikkal bélelt mélyedéseibe tesszük. A muffinokat 180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 20 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, kivesszük, és hagyjuk kihűlni.
A maradék csokit megolvasztjuk, és a mascarponéhoz keverjük a maradék cukorral együtt. A kihűlt muffinokat megkenjük a krémmel. Végül mindet a hűtőbe tesszük, hogy a krém kissé megdermedjen.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.