A spenótot megtisztítjuk, majd feltesszük főni 1 liter vízben a fokhagymával, a vegetával és a vajjal, majd botmixerrel pépesítjük.
Visszatesszük a tűzre, habverővel kevergetjük, közben hozzáadjuk a darabolt gorgonzolát és a sajtkrémet. Alaposan elkeverjük.
A lisztet elkeverjük a tejszínnel és kb. 1 dl vízzel, majd ezzel sűrítjük a levest. Miután felforrt, levesszük a tűzről. Pirított zsemlekockával és reszelt parmezánnal tálaljuk.
Megjegyzés
Ezt a levest Durresben ettem, és nagyon finom volt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.