Az édesburgonyát meghámozzuk, és 1 cm-s kockákra vágjuk. Egy tepsiben összekeverjük 1/2 dl olívaolajjal, majd 200 fokra melegített sütőben 30 percig sütjük.
Kivesszük a sütőből, majd hozzáadjuk a meghámozott, 1cm-es kockákra vágott cukkinit, és további 15 percig sütjük.
Eközben elkészítjük a pestót: a spenótleveleket turmixgépbe tesszük a dió, a bazsalikom, a petrezselyem, a citromlé, kevés olívaolaj az összezúzott fokhagyma társaságában, és összeturmixoljuk.
Ezt követően a tortillákat felnegyedeljük, és a képen látható formában 2-2 negyedet 1-1 olívaolajjal kikent muffinformába teszünk.
Ha a burgonya és a cukkini megsült, egy tálba helyezzük, és miután némileg kihűlt, összekeverjük 2 evőkanál diópestóval. Ezt az elegyet belelapátoljuk a tortillacsészékbe, majd jó 15 percig sütőbe tesszük őket.
Eközben humuszt készítünk. Ha megsült, az édesburgonyás elegy tetejét egy-egy evőkanál pestóval és humusszal díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.